Home » Blog » Bewustwording » Warm bad voor je voeten

Warm bad voor je voeten

door | 24 mei, 2020 | Bewustwording, Rebalancing, Stress-burn-out

Waarom een voetenbad?

Een dag op school of op het werk kan heel intensief zijn. De indrukken van de dag kunnen bij je, als je gevoelig daarvoor bent, in je lichaam blijven ‘hangen’. Hierdoor kan onrust in je lichaam ontstaan. De oplossing is dan om een dag af te sluiten met een voetbad met heerlijk geurende etherische olie. Even een moment voor jezelf of voor je kind.

Hoe maak je een voetenbad?

  • Neem een emaillen bak of een plastic teil
  • Doe daar twee eetlepels oer zeezout in (welk type oer zeezout maakt niet uit, aanrader grof oer zeezout)
  • Neem een kopje en meng neutrale badolie met etherische olie
  • Voor een kind neem je 2 tot 4 druppels etherische olie
  • Voor een volwassene neem je 4 tot 6 druppels etherische olie
  • Doe nu warm water bij de oer zeezout en doe het mengsel erbij

Let op!

Een etherische olie zelf is niet in water oplosbaar. Het is daarom aan te raden altijd een emulgator te gebruiken. Emulgator is een tussen stof die ervoor zorgt dat de etherische olie zich vermengt met water. Emulgator = neutrale badolie.

Welke etherische olie?

Dit hangt af van je persoonlijkheid, wensen en je eigen smaak of geurbeleving. Een aantal zal ik hieronder kort noemen.

Mandarijn. Een zonnige, vrolijke en warme olie. Verzachtend, opmonterend, werkt bij slapeloosheid, is opbouwend. Helpt bij buikpijn, bedplassen en een slechte spijsvertering. Brengt de speelse creativiteit naar boven.

Sinaasappel. Deze olie zorgt voor evenwicht. Het humeur verbetert. Versterkt het immuunsysteem en het is een algemeen ontspannend middel. Ook nuttig bij behandeling van koorts.

Citroen. Deze olie helpt bij griep en verkoudheid. Heeft een sterke antibacteriële en antivirale werking. Ook goed om de ruimte in huis te desinfecteren. De beste olie om helder te blijven. Helpt de concentratie om je werk of studie goed te blijven doen.

Lavendel. Een zeer evenwichtige olie. Deze olie is reinigend, kalmerend en harmoniserend. Een rustgevende olie, vooral bij het slapen gaan. Prima ontsmettend middel, herstelt gewond weefsel en is heel verzachtend op een ontstoken huid.

Limoen.  Helpt bij griep, kou, koorts en luchtwegen. Heeft een verkwikkende werking op ons lichaam. Stimuleert alertheid en assertiviteit. Weerstand wordt verhoogd. Vooral effect op spijsverteringsstoornissen.

Meer informatie

Bij mij in de praktijk of via contactformulier.

 

Over Simone van Vliet

Wil jij soepeler bewegen? Helderheid in je hoofd? Ontspannen lichaam! Genieten van het leven met je kinderen en of partner? Werk gaat vlotter.

Goed zorgen voor jezelf, start met jezelf de tijd en ruimte te gunnen!

Dus kom in actie en boek een gratis inzichtsessie of maak direct een afspraak!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin