Home » Blogs Simone » Bewustwording » Waarom werkt Rebalancing bij buikklachten?

Waarom werkt Rebalancing bij buikklachten?

door | 30 nov, 2021 | Bewustwording, Rebalancing, Stress-burn-out, Trauma

Waarom ontstaat buikpijn?

Eerst uitleg over wat zijn de buikspieren? De buikspieren bedekken de voor- en zijkanten van de buik. De buikspieren werken alle met elkaar samen om je naar voren of opzij te laten buigen en om je te laten draaien. Ze zorgen dat je het bij het achteroverleunen niet omvalt. Ze helpen bij het stabiliseren van de ruggengraat en geven het lichaam steun bij allerhande activiteiten. Zowel bij normaal als gespannen ademen helpen ze de lucht uit je longen te duwen.

Knopen in de buikspieren veroorzaken niet alleen pijn in je buik, zij en rug, maar ze sturen ook pijn naar je organen in de buikholte en de voortplantingsorganen.

Spierknopen in het midden van je buik kunnen verantwoordelijk zijn voor je buikkrampen en chronische diarree. Soms wordt het ook wel prikkelbare darm syndroom genoemd.

Mijn eigen ervaring met buikkramp als kind, dat ik vaak buikpijn had. Of diarree of helemaal verstopt. De huisarts gaf toen aan, dat het een spastische darm was. Nou daar kon ik het mee doen als kind. Ik moest maar eens zemelen gaan eten. Jeetje dat is zo ontzettend vies. Jaren later, kwam ik er achter, dat het toch echt met stress en spanningen te maken had. Inmiddels zo ontzettend blij, dat ik die extreme buikkrampen niet meer heb (ik moest echt even terug in de tijd:)) en dat mijn darmen verschillend voedsel kan verteren.

 

Oorzaken van buikklachten:

  • Te fanatiek sporten en gestart met sit-ups om je buikspieren te trainen
  • Gedraaid zitten en of  teveel zitten
  • Chronisch hoesten
  • Emotionele spanningen kunnen spierknopen in je buikspieren opleveren. Denk maar aan de denkbeeldige “Knoop in je maag hebben” of “een zware last meedragen” of “je buik ermee vol hebben”
  • Zelfs als je een zware rugtas draagt
  • Stress en of oververmoeidheid geeft spanning op je maag en of darmen. Deze  organen verteren je voedsel en verteren ook je emoties. “Iets in je leven is onverteerbaar”, dat kan een traumatische gebeurtenis zijn. Zelfs een verhuizing of scheiding kan buikklachten veroorzaken

Wat kan ik aan mijn buikpijn doen?

  • Ten eerste jezelf serieus nemen en niet met buikpijn blijven lopen.
  • Jezelf gunnen, dat je klaar bent met het samentrekkende pijn in je buik!
  • Dat het tijd is om te kijken, samen met mij, waar komt de misselijkheid, beroerdheid, pijn vandaan?

Tip 1

Maak een warme kruik en leg die op je buik neer. En maak tegelijk nog een warme kruik en leg die tegen je onderrug aan. Ga zitten en neem 10 minuten te tijd om de warme in je buik en in je onderrug te voelen!

Tip 2

Maak een warm bad met neutrale badolie en etherische olie Mandarijn. De warmte van het water en de eigenschappen van deze olie helpen de buikpijn te verzachten!

 

Tip 3

Als je in de ochtend wakker wordt, draai je jezelf op je rug en trek je knieën op. Dan masseer je zachtjes rondom je navel met de klok mee je buik. Dit doe je een paar minuten. Voor het beste effect, doe dit zowiezo een week!

Hoe zou het zijn om zonder buikpijn de dag door te komen?

Of je wordt wakker ‘s morgens zonder kramp?

Over Simone van Vliet

Klaar voor balans en verlichting van pijnklachten?

Ik begeleid je naar totaal welzijn met mijn expertise in Rebalancing, MIR-Methode, EMDR en ademwerk.

Ik bied een unieke aanpak voor stress, pijn, trauma en vermoeidheid. Ervaar innerlijke rust en ontspanning.

Maak vandaag een afspraak voor een 15 minuten kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen sparren wat de beste dienst voor jou is.

Lijkt me mooi om je te ontmoeten.

Klik hier voor 15 minuten gesprek

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Psoas

Psoas

Wat zijn psoas spieren? Dit zijn 6 spieren in je lichaam, die je niet kunt zien. Deze zijn toch heel belangrijk voor je lichaam. Samen met je bekkenbodemspieren, zorgen ze ervoor dat je kunt lopen, zitten en staan. Best belangrijke spieren dus.

lees verder
EMDR

EMDR

EMDR is een behandelmethode voor mensen met een trauma, bij angsten of andere klachten. Het werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, hierdoor kunnen ‘vastzittende’ emoties of gedachten alsnog verwerkt worden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin