Home » Blogs Simone » Trauma » Huilbaby

Huilbaby

door | 21 nov, 2021 | Trauma

Alle baby’s zijn zo schattig!

Wat nu met een krijsende baby? Soms ook huilbaby genoemd.

Wat geeft een baby aan, als hij of zij huilt? Heeft het honger? Wil het graag drinken of wil het graag in de nabijheid van de moeder of de vader zijn? Is het de warmte, aandacht of gezien worden? Als je baby huilt, is onze 1e reactie hup er heen en oppakken. Tegen je aanhouden, koesteren, wiegen, beetje brabbelen tegen je baby. Liefdevolle kusjes op het hoofd geven.

En als je dat doet als moeder of vader, je koestert je baby, houdt het tegen je aan, dan wordt je baby meestal rustig, tevreden. En als het tijd voor de melk is, dan geef je dat. Je baby op schoot, leg het liefdevol in je arm en neem de tijd! Sommigen noemen het me-time met je baby. 

Een gezonde baby huilt ongeveer 1,5 uur per dag. Pff dat is al best veel, toch? En wat als je baby gedurende 3 uur per dag huilt, meer dan 3 dagen per week, 3 weken lang, dan noemt men deze baby volgens de medische wetenschap, een huilbaby. Als ouder ben je echt ten einde raad.

Waar is de blijdschap als kersverse ouder, dat verandert zienderogen als jouw baby zoveel huilt. En je van alles hebt geprobeerd, bij het slapen, wiegen, wandelen, eten geven, knuffelen, liefde geven en toch blijft je baby onverstoorbaar huilen. Als ouder wordt je er ook heel moe van. Dan komen de emoties echt wel los. 

Wat zou er aan de hand kunnen zijn, dat jou baby zoveel huilt? Het is vaak lastig te achterhalen. Vaak wordt gedacht aan problemen in de darmpjes of een allergische reactie of overprikkeling.

Een pasgeboren baby is net door het geboortekanaal gekomen; helemaal in elkaar gedrukt. Soms belanden de werveltjes op verkeerde plekken, schuiven over elkaar en blijven vastzitten. Dit kan in de nek of rug plaatsvinden.

Of je baby is met een verlostang gehaald of je baby is met een keizersnee geboren. Dit kan leiden tot vastzittende plekken in de wervelkolom van je baby en het urenlange huilen veroorzaken.

Het huilen verdwijnt vaak wel na verloop van tijd, maar het probleem is dan niet opgelost en kan later tot problemen leiden.

Vaak is één of twee behandelingen al voldoende om het huilen te stoppen. Tijdens de behandeling van je baby wordt ook de moeder niet vergeten. Ook even een rustmoment voor de moeder.

Door lichte vingerdruk en met beide handen zoek ik de harmonie op in de wervelkolom van je baby. Hierdoor kan direct de houding van het babynekje en of heupgewricht normaliseren. En dit bevordert de gezondheid van je baby.

Op het moment, dat de werveltjes weer op z’n plek staan, dan gaat je baby zuchten, héhé of eerst heel hard huilen, de emotie komt los – en dan is er weer ruimte ontstaan in de nek en rug van je baby.

Dus hoe fijn, als je als ouder niet te lang wacht, om langs te komen. Dus volg je gevoel en kom langs of bel wat ik voor jullie kan doen.

Over Simone van Vliet

Luister naar je lichaam. Wat heeft het nodig?

Wil jij soepeler bewegen en helderheid in je hoofd? Een ontspannen en uitgerust lichaam zonder klachten? Genieten van het leven?

Kom dan langs en maak een afspraak met mij.

Gerelateerde artikelen

Hersenmist | Brainfog

Hersenmist | Brainfog

Wat is hersenmist of brainfog? Het is een symptoom van verschillende aandoeningen zoals o.a. angst, burn-out, stress, depressie en oververmoeidheid. Het zorgt ervoor, dat je je mentaal uitgeput voelt en moeite hebt met concentreren.

lees verder
Ademwerk

Ademwerk

Ademen doe je onbewust en dat is fijn! Met een sessie bewust verbonden ademwerk ga je je inademing verbinden met je uitademing zonder pauzes ertussen. Dit betekent dat je niet stopt met ademen tussen de in- en uitademing, maar de ademhaling soepel in elkaar laat overgaan. Het doel van deze techniek is om spanningen en blokkades in het lichaam los te maken en te zorgen voor een diepere ontspanning en meer bewustzijn.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin