Home » Blogs Simone » Trauma » Huilbaby

Huilbaby

door | 21 nov, 2021 | Trauma

Alle baby’s zijn zo schattig!

Wat nu met een krijsende baby? Soms ook huilbaby genoemd.

Wat geeft een baby aan, als hij of zij huilt? Heeft het honger? Wil het graag drinken of wil het graag in de nabijheid van de moeder of de vader zijn? Is het de warmte, aandacht of gezien worden? Als je baby huilt, is onze 1e reactie hup er heen en oppakken. Tegen je aanhouden, koesteren, wiegen, beetje brabbelen tegen je baby. Liefdevolle kusjes op het hoofd geven.

En als je dat doet als moeder of vader, je koestert je baby, houdt het tegen je aan, dan wordt je baby meestal rustig, tevreden. En als het tijd voor de melk is, dan geef je dat. Je baby op schoot, leg het liefdevol in je arm en neem de tijd! Sommigen noemen het me-time met je baby. 

Een gezonde baby huilt ongeveer 1,5 uur per dag. Pff dat is al best veel, toch? En wat als je baby gedurende 3 uur per dag huilt, meer dan 3 dagen per week, 3 weken lang, dan noemt men deze baby volgens de medische wetenschap, een huilbaby. Als ouder ben je echt ten einde raad.

Waar is de blijdschap als kersverse ouder, dat verandert zienderogen als jouw baby zoveel huilt. En je van alles hebt geprobeerd, bij het slapen, wiegen, wandelen, eten geven, knuffelen, liefde geven en toch blijft je baby onverstoorbaar huilen. Als ouder wordt je er ook heel moe van. Dan komen de emoties echt wel los. 

Wat zou er aan de hand kunnen zijn, dat jou baby zoveel huilt? Het is vaak lastig te achterhalen. Vaak wordt gedacht aan problemen in de darmpjes of een allergische reactie of overprikkeling.

Een pasgeboren baby is net door het geboortekanaal gekomen; helemaal in elkaar gedrukt. Soms belanden de werveltjes op verkeerde plekken, schuiven over elkaar en blijven vastzitten. Dit kan in de nek of rug plaatsvinden.

Of je baby is met een verlostang gehaald of je baby is met een keizersnee geboren. Dit kan leiden tot vastzittende plekken in de wervelkolom van je baby en het urenlange huilen veroorzaken.

Het huilen verdwijnt vaak wel na verloop van tijd, maar het probleem is dan niet opgelost en kan later tot problemen leiden.

Vaak is één of twee behandelingen al voldoende om het huilen te stoppen. Tijdens de behandeling van je baby wordt ook de moeder niet vergeten. Ook even een rustmoment voor de moeder.

Door lichte vingerdruk en met beide handen zoek ik de harmonie op in de wervelkolom van je baby. Hierdoor kan direct de houding van het babynekje en of heupgewricht normaliseren. En dit bevordert de gezondheid van je baby.

Op het moment, dat de werveltjes weer op z’n plek staan, dan gaat je baby zuchten, héhé of eerst heel hard huilen, de emotie komt los – en dan is er weer ruimte ontstaan in de nek en rug van je baby.

Dus hoe fijn, als je als ouder niet te lang wacht, om langs te komen. Dus volg je gevoel en kom langs of bel wat ik voor jullie kan doen.

Over Simone van Vliet

Klaar voor balans en verlichting van pijnklachten?

Ik begeleid je naar totaal welzijn met mijn expertise in Rebalancing, MIR-Methode, EMDR en ademwerk.

Ik bied een unieke aanpak voor stress, pijn, trauma en vermoeidheid. Ervaar innerlijke rust en ontspanning.

Maak vandaag een afspraak voor een 15 minuten kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen sparren wat de beste dienst voor jou is.

Lijkt me mooi om je te ontmoeten.

Klik hier voor 15 minuten gesprek

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Psoas

Psoas

Wat zijn psoas spieren? Dit zijn 6 spieren in je lichaam, die je niet kunt zien. Deze zijn toch heel belangrijk voor je lichaam. Samen met je bekkenbodemspieren, zorgen ze ervoor dat je kunt lopen, zitten en staan. Best belangrijke spieren dus.

lees verder
Hoofdpijn

Hoofdpijn

Nieuwe benadering voor hoofdpijnverlichting: Ervaar de voordelen van lichaamswerk bij het verminderen van hoofdpijn en het bevorderen van algeheel welzijn. Begrijp de relatie tussen stress, burn-out en hoofdpijn en ontdek hoe lichaamswerk kan helpen om stressniveaus te verlagen en balans te herstellen in je hoofd.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin