Home » Blog » Bewustwording » Voetenbad

Voetenbad

door | 16 mrt, 2022 | Bewustwording, Rebalancing, Stress-burn-out

Waarom een warm voetenbad met geurende etherische oliën?

Een dag op school of op het werk kan heel intensief zijn. De indrukken van de dag kunnen bij je, als je gevoelig daarvoor bent, in je lichaam blijven ‘hangen’. Hierdoor kan onrust in je lichaam ontstaan. De oplossing is dan om een dag af te sluiten met een voetbad met heerlijk geurende etherische olie. Even een moment voor jezelf of voor je kind.

Hoe maak je een voetenbad?

  • Neem een emaillen bak of een plastic teil
  • Doe daar twee eetlepels zeezout in (welk type zeezout maakt niet uit, aanrader grof zeezout)
  • Neem een kopje en meng neutrale badolie met etherische olie
  • Voor een kind neem je 2 tot 4 druppels etherische olie
  • Voor een volwassene neem je 4 tot 6 druppels etherische olie
  • Doe nu warm water bij het zeezout en doe het mengsel erbij

Let op!

Een etherische olie zelf is niet in water oplosbaar. Het is daarom aan te raden altijd een emulgator te gebruiken. Emulgator is een tussen stof die ervoor zorgt dat de etherische olie zich vermengt met water. Emulgator = neutrale badolie.

Welke etherische olie?

Dit hangt af van je persoonlijkheid, wensen en je eigen smaak of geurbeleving. Een aantal zal ik hieronder kort noemen.

Mandarijn. Een zonnige, vrolijke en warme olie. Verzachtend, opmonterend, werkt bij slapeloosheid, is opbouwend. Helpt bij buikpijn, bedplassen en een slechte spijsvertering. Brengt de speelse creativiteit naar boven.

Sinaasappel. Deze olie zorgt voor evenwicht. Het humeur verbetert. Versterkt het immuunsysteem en het is een algemeen ontspannend middel. Ook nuttig bij behandeling van koorts.

Citroen. Deze olie helpt bij griep en verkoudheid. Heeft een sterke antibacteriële en antivirale werking. Ook goed om de ruimte in huis te desinfecteren. De beste olie om helder te blijven. Helpt de concentratie om je werk of studie goed te blijven doen.

Lavendel. Een zeer evenwichtige olie. Deze olie is reinigend, kalmerend en harmoniserend. Een rustgevende olie, vooral bij het slapen gaan. Prima ontsmettend middel, herstelt gewond weefsel en is heel verzachtend op een ontstoken huid.

Limoen.  Helpt bij griep, kou, koorts en luchtwegen. Heeft een verkwikkende werking op ons lichaam. Stimuleert alertheid en assertiviteit. Weerstand wordt verhoogd. Vooral effect op spijsverteringsstoornissen.

Wil jij ook een moment voor jezelf of samen met je kind?

Even genieten van een heerlijk warm voetenbad

Bestel dan hieronder de spullen voor het maken van een voetenbad. Met uitleg erbij.

Spullen voetenbad is standaard bestelling  1x badolie, zeezout voor 10 voetenbaden en 2 etherische oliën lavendel en mandarijn. Andere keuzes zijn citroen, limoen en sinaasappel. Via app kan je de wijziging doorgeven.

Totaalbedrag is € 38,– inclusief pakketverzending naar DHL Service Point bij jou in de buurt. Via whatsapp direct.

Warm bad voor je voeten Simone

Over Simone van Vliet

Luister naar je lichaam. Wat heeft het nodig?

Wil jij soepeler bewegen en helderheid in je hoofd? Een ontspannen en uitgerust lichaam zonder klachten? Genieten van het leven?

Kom dan langs en maak een afspraak met mij.

Gerelateerde artikelen

Psoas

Psoas

Wat zijn psoas spieren? Dit zijn 6 spieren in je lichaam, die je niet kunt zien. Deze zijn toch heel belangrijk voor je lichaam. Samen met je bekkenbodemspieren, zorgen ze ervoor dat je kunt lopen, zitten en staan. Best belangrijke spieren dus.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin