Home » Blog » Bewustwording » Huid hongert naar contact
Aanraken. Rebalancing.

Huid hongert naar contact

door | 27 mei, 2020 | Bewustwording, Rebalancing

Wat mis je nu we thuiszitten het meest? Aanraking!

Onze huid hongert naar contact oftewel ‘huidhonger’

Even een knuffel of een arm om je heen. Vele mensen zijn verstoken van contact op dit moment. Of je nu een hippe jonge vrouw bent of een dementerende oudere in een verzorgingstehuis. Elk mens heeft behoefte aan een soort nabijheid.

Als de thuisquarantaine ons wel duidelijk maakt, is het wel dat aanraking een primaire levensbehoefte is. In de tijd, dat ik nog cursus babymassage gaf, zag je de baby’s die gemasseerd worden door hun mama (soms een papa) helemaal ontspannen. Ze gaan rustiger ademen, groeien beter en staan later beter op hun beide voeten!

Er zijn diverse onderzoeken gedaan, dat kinderen zich lichamelijk en emotioneel beter ontwikkelen als ze worden geknuffeld.

Aanraking is niet alleen van belang voor baby’s, ook voor jongeren en volwassenen. Aanraking heeft een positief effect op je stressniveau en geeft je vertrouwen in het leven. Wel zo handig in deze tijd met angst om je heen, iemand die ineens verschrikt achter uitstapt, oeps je bevindt je binnen mijn 1,5 meter-zone!

Hoe moet dat nu? Nu in deze 1,5 meter-afstand-zone? We kunnen virtueel bellen met iemand, onze kat aaien of met de hond spelen…….maar ja houden we dat zo lang vol in deze periode. Een leven zonder warmte, zachtheid en levendigheid, wie houdt dat vol. Ik niet, daarom schrijf ik ook deze blog.

Ik heb mezelf lange tijd geleden omgeschoold in lichaamsgericht werk, ja dan is aanraking een basisbehoefte om mijn werk te kunnen doen. Dus ik kan me de frustraties en angst ook goed voorstellen bij de mensen. Als je alleen in je huis zit en er komt niemand langs. De tv praat wel tegen je, maar je kan niet terugpraten…….hoelang is dat vol te houden. Als mens hebben we een ander mens nodig om te kunnen leven, om te kunnen ervaren, om te kunnen spelen, om te voelen, dat je leeft!

Dus lieve mensen, als je durft, kom dan gewoon langs in mijn praktijk voor Rebalancing.

Ik hou rekening met het protocol van mijn beroepsvereniging over hygiëne. Je mag komen als jezelf en je gezinsleden gezond zijn!

Klik op afspraak maken.

Over Simone van Vliet

Wil jij soepeler bewegen? Helderheid in je hoofd? Ontspannen lichaam! Genieten van het leven met je kinderen en of partner? Werk gaat vlotter.

Goed zorgen voor jezelf, start met jezelf de tijd en ruimte te gunnen!

Dus kom in actie en boek een gratis inzichtsessie of maak direct een afspraak!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin