Home » Blogs Simone » Bewustwording » Frozen Shoulder

Frozen Shoulder

door | 11 nov, 2021 | Bewustwording, Rebalancing, Stress-burn-out, Trauma

Frozen Shoulder = Bevroren schouder? Brrr

Je doet je jas aan en voelt een pijnscheut door je schouder. Haren kammen doe je al met je andere hand. Als je auto rijdt, dan pak je al het stuur laag vast. Bovenaan het stuur doet teveel pijn. Als je gewerkt hebt, voel je stijve schouders, er zit weinig beweeglijkheid in. Wakker worden met zere ‘verkreukelde’ schouders. Het bespelen van een bepaald muziekinstrument wordt steeds lastiger.

Deze onbeweeglijkheid in je schouder en arm, de stijfheid van de spieren wordt dan frozen shoulder genoemd = bevroren schouder. Vaak bij bepaalde bewegingen schiet er pijn door je schouder of arm. Soms ook tintelingen in je hand, doofheid. Wordt soms ook slijmbeursontsteking genoemd. Dit komt doordat de spieren die getroffen zijn door spierknopen verkort en verstijfd raken. In de afbeelding wordt in het rood weergegeven, de afgeleide pijn, en de oorzaak zit vaak in het schouderblad zelf.

Oorzaken van schouderklachten

  • Je schouders overbelasten. In je werk- of woonsituatie maak je veel dezelfde bewegingen met je arm. Achter de computer of een apparaat. Waardoor je je armen niet meer omhoog kunnen of je riem om je broek lukt niet. 
  • Jezelf teveel belasten. Teveel tillen. Letterlijk: dozen sjouwen, in de tuin werken. Je neemt meer op je schouders, dan je op je schouders hoort te nemen.
  • Herinnering aan een ongeval. Je hebt jaren geleden een ongeval gehad. Een valpartij van het paard of een auto ongeval. De cellen in je schouders herinneren zich die klap nog en willen dit verwerken. Dit is een traumatische gebeurtenis voor je lichaam en het lichaam reageert vaak erop door letterlijk te ‘bevriezen’.

Wat nu? En hoe kom je van deze pijnlijke schouders af?

  • Achterhaal de oorzaak. Zit je scheef achter de computer? Werk je veelvuldig in je tuin? Ben je verdiept in je boek of tablet en ‘hangt’ je hoofd teveel naar beneden? Hoe bespeel je je muziekinstrument?
  • Ontspan! Kom langs en dan gaan we samen op onderzoek uit waar zitten de spierknopen, waarom doen normale bewegingen je al pijn? En het allerbelangrijkste is, dat er weer beweeglijkheid in je schouders en arm komt.
  • Klik op afspraak maken.

 Ik had dus een Frozen Shoulder en via via met Simone in contact gekomen.

Simone kon mij al snel geruststellen dat het wel weer goed zou komen en ze adviseerde mij hoe ik met mijn schouder/arm om moest gaan. Tijdens de behandelingen die de eerste periode elke week waren kon ik al snel merken dat het soepeler werd.

Ik kon weer een nacht door slapen zonder dat ik van de pijn wakker werd. En na een paar maanden kon ik mijn arm weer gewoon gebruiken. Simpele dingen zo als mijn haar in een staart doen, een riem om de broek krijgen. Dingen die zo gewoon zijn, maar die ik echt niet meer kon doen. In loop van de tijd kwam er steeds meer tijd tussen de behandelingen. Tijdens de behandeling kon ik soms voelen hoe spierknopen weg sprongen!!! Pijn deed dat echter niet! Pijn is ook iets wat ik geheel niet heb ondervonden. Simone hielt dit goed in de gaten en verminderde dan direct de druk. Door de olie en de warmte voelde het ontspannend.

Al met een jaar was ik van de meeste klachten af en raar is het dan, dat je alles gewoon weer kunt doen. Eerlijk gezegd voel ik na een behandeling/sessie meer energie en rust over mij. Vandaar dat ik nu 3 jaar later nog 1x in de  3 maanden  naar Simone ga voor een behandeling. Super tevreden dus!!

Anja

Zelfstandig Ondernemer

Wil je net als Anja van je pijnlijke schouders af?

Neem contact op. Dan gaan we samen kijken wat ik voor je kan doen!

Over Simone van Vliet

Klaar voor balans en verlichting van pijnklachten?

Ik begeleid je naar totaal welzijn met mijn expertise in Rebalancing, MIR-Methode, EMDR en ademwerk.

Ik bied een unieke aanpak voor stress, pijn, trauma en vermoeidheid. Ervaar innerlijke rust en ontspanning.

Maak vandaag een afspraak voor een 15 minuten kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen sparren wat de beste dienst voor jou is.

Lijkt me mooi om je te ontmoeten.

Klik hier voor 15 minuten gesprek

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Nieuwe benadering voor hoofdpijnverlichting: Ervaar de voordelen van lichaamswerk bij het verminderen van hoofdpijn en het bevorderen van algeheel welzijn. Begrijp de relatie tussen stress, burn-out en hoofdpijn en ontdek hoe lichaamswerk kan helpen om stressniveaus te verlagen en balans te herstellen in je hoofd.

lees verder
Voetenbad

Voetenbad

Hoe maak je een voetenbad met etherische oliën? Geniet even van de rust met je voeten in warm water. Spullen zijn nu direct te bestellen!

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin