Home » Blogs Simone » Rebalancing » Altijd nekpijn

Altijd nekpijn

door | 17 jan, 2022 | Bewustwording, Rebalancing, Stress-burn-out, Trauma

Hoe werkt behandeling en wat houdt het in?

Een vrouw van 34 jaar komt mijn praktijk binnen met de vraag of ik haar kan helpen met haar nekklachten en schouderklachten.

Ze heeft al meer dan 2 jaar vooral last van haar nek. En heeft fysiotherapie geprobeerd, is naar de huisarts geweest en heeft wat medicijnen gekregen voor de pijn. Alleen de pijn blijft en ze voelt zich nogal beperkt in haar leven. ‘s Nachts slaapt ze niet fijn, wordt soms last van zeurende pijn in haar nek of schouder. Het straalt af en toe door naar haar arm. Dit geeft ook af en toe tintelende vingers. Ze is ten einde raad.

Haar werk is ze blijven doen, alleen het pijnlijke draaien van haar nek is lastig met haar werk. En ze wil ook weleens graag weer met haar gezin leuke dingen doen zonder dat er rekening gehouden moet worden met haar klachten.

Ze is er duidelijk klaar mee.

Op mijn vraag of ze een ongeluk heeft gehad. Is het antwoord ja. In het verleden, zo’n 15 jaar geleden een flink auto-ongeluk, waar ze met verschillende botbreuken het ziekenhuis heeft verlaten. En ruim 2 jaar geleden is ze met de fiets aangereden door een auto, die zag haar niet aankomen en ze vloog ten tijde van het ongeluk van haar fiets af en belandde op haar hoofd, schouder op de grond. Ze is in het ziekenhuis gecontroleerd of ze breuken had en dat had ze niet. Wel erge hoofdpijn, schaafwonden en een zeer pijnlijke nek. 

Oké, ik heb een idee wat er aan de hand is. Dus we gaan starten met de behandeling. Eerst een warm voetenbad met een heerlijk geurende etherische olie om haar even de tijd te gunnen om aan te komen , te wennen aan de nieuwe ruimte en aan mij.

Na het voetenbad mag ze op de massagetafel gaan liggen. Gelukkig kan ze op haar buik liggen en kan haar hoofd in het hoofdkussen liggen. Dan liggen de nekwervels netjes recht.

Ik start met haar kuiten, veel spanning zit er in haar kuiten. Door mijn techniek en het schudden van de kuit komt er meer ruimte in en kan ze de spanning loslaten. Hèhè, dat is fijn. Daarna ga ik haar schouders en nek behandelen.  Eerst loop ik met mijn handen alle wervels na of er verschuivingen hebben plaatsgevonden. Als er meerdere ongelukken met je lichaam hebben plaatsgevonden, dan willen de wervels nogal eens van plek verschuiven. Dit is bij haar ook het geval. Ik zet de wervels met mijn handen zachtjes weer op hun plek. Vooral in de nek zijn de wervels flink verschoven, dat verklaart ook de pijnen die ze heeft. Daarna heb ik haar hoofd behandeld, zodat daar ook rust en ruimte komt. De traumatische gebeurtenissen, de ongelukken, hebben zich namelijk in het weefsel vastgezet.

Als laatste heb ik haar voeten en enkels behandeld. Alle energie, opgebouwde spanningen en emoties kunnen nu rustig doorstromen naar haar voeten, zodat ze geaard de deur uitgaat.

Als ze van de tafel omhoog komt, moet ze even bijkomen. Haar nek voelt anders, best vreemd en haar hoofd moet wennen aan de nieuwe ruimte, die is ontstaan.

Ik adviseer haar om de rest van de dag rustig aan te doen. Veel water te drinken. Voor haar nek, een handdoek oprollen in haar nek te hangen. De zwaarte van de handdoek geeft druk op de nek- en schedelspieren en dat geeft ontspanning.

Tot de volgende behandeling.

Zo herkenbaar dit, ik alleen zonder klachten na een ongeluk maar na een trauma. Ik zou willen dat iedereen een keer bij jou op tafel ging liggen #aanrader

Linda

Adviseur HR Expertise

Over Simone van Vliet

Klaar voor balans en verlichting van pijnklachten?

Ik begeleid je naar totaal welzijn met mijn expertise in Rebalancing, MIR-Methode, EMDR en ademwerk.

Ik bied een unieke aanpak voor stress, pijn, trauma en vermoeidheid. Ervaar innerlijke rust en ontspanning.

Maak vandaag een afspraak voor een 15 minuten kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen sparren wat de beste dienst voor jou is.

Lijkt me mooi om je te ontmoeten.

Klik hier voor 15 minuten gesprek

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Ademwerk

Ademwerk

Ademen doe je onbewust en dat is fijn! Onze belangrijkste levensbron. Ben je gestrest of gehaast? Dat heeft enorme invloed op je lichaam. Ademwerk is een benaming van oefeningen die deze stress verhelpen.

lees verder
MIR-Methode

MIR-Methode

Ontdek de transformerende kracht van de MIR-Methode, een zelfhelende techniek. Vind balans, laat onnodige emoties los en activeer het natuurlijke vermogen van je lichaam om harmonie en innerlijke rust te herstellen. Leer meer over deze krachtige methode en haar 9 stappen. Kijk de video in mijn blog. #MIRMethode #Zelfheling #Balans

lees verder
EMDR

EMDR

EMDR is een behandelmethode voor mensen met een trauma, bij angsten of andere klachten. Het werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, hierdoor kunnen ‘vastzittende’ emoties of gedachten alsnog verwerkt worden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin