Luisteren naar je lichaam

Respect voor jezelf als je je pijn serieus neemt en kan laten verzachten
Ja, dat lijkt me een fijn idee voor een afspraak

Lig je 's nachts te draaien van de pijn?

Kun je niet lekker slapen, omdat jij enkele  uren per nacht in je bed ligt te draaien van de pijn in je lichaam?

Ben jij vaak moe?

Ben je overdag vaak moe, daardoor geen puf om leuke dingen te ondernemen? ‘s Avonds uitgeblust zittend op de bank.

Heb je een 'kwebbelhoofd'?

Staan jouw gedachten nooit stil? Ben je veel aan het piekeren over je werk en of hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Geeft een boek lezen je al teveel prikkels? Kon je maar “denkbeeldig even je hoofd naast je neerleggen”. 

Kwebbelhoofd Moe Slapen

Heb je klachten die niet vanzelf verdwijnen?

Je hebt lichamelijke klachten en je weet dat het van de stress komt, maar door de lichamelijke klachten kom je ook niet van de stress af.

Ik kijk samen met je waar komt de stress vandaan? Komt het vanuit je werk, zit je vaak achter de computer of sport je vaak of is er stress in je werk of privé of school? Waar krijg je nu zoveel spierpijn van?

Door middel van coaching met lichaamsgerichte benadering raak ik je met mijn handen aan. Ik gebruik een verzameling van technieken waar het gevoel centraal staat. Ik maak je bewust wat er in je lichaam gebeurt. Dan kunnen de spieren zich gaan ontspannen en de energie kan weer door je lichaam stromen.

Het is mijn missie om mensen van hun klachten af te helpen, zodat ze ontspannen kunnen werken en leven!

Het lichaam vertelt zoveel….

Door mijn eigen ervaring met verschrikkelijke rug- en nekpijn ben ik mezelf helemaal gaan omscholen. Ik ben de opleiding Rebalancing gaan doen, eerst voor mezelf om in balans te komen. En dat was echt nodig! Steeds meer verdiept in hoe zit een menselijk lichaam in elkaar en hoe zit ik zelf dan in elkaar? Echt om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. 

Door mijn aandachtige en trage vorm van masseren word je je bewust van je lichaam. Je hoofd wordt stiller. Je ervaart en bent meer aanwezig in je lichaam. Respectvol en met compassie naar jezelf leren kijken!

Het uitzoeken van een klacht, vooral onbegrepen klachten (zenuwpijnen in de benen of verborgen trauma’s) vind ik zo interessant en ga dan echt op onderzoek uit. En ik ben erachter gekomen, dat het dan werkt voor jou als klant.

Simone van Vliet

Ook jij kunt weer genieten van een soepel lichaam en vol energie je dag doorkomen!

Z

Hele nacht doorslapen

Je zult minder draaien in je bed, je pijn neemt af. Het piekeren neemt af. Je mag een hele nacht doorslapen en hoeft dus niet uren wakker te liggen.

Z

Vol van energie

Je vermoeidheid neemt af, je balans in je lichaam neemt toe. Meer energie als je wakker wordt en de dag daardoor goed begint.

Z

Minder prikkels in je hoofd

Hé eindelijk een stil hoofd. Je hoofd lijkt minder vol. Je krijgt ruimte om weer eens een boek helemaal uit te lezen. Krijg zin om meer te ondernemen.

Ervaringen van mijn klanten

Via positieve ervaringen van anderen ben ik met m’n heftige onderrugpijn bij Simone beland. Echt een nieuwe manier van behandelen. Na een aantal sessies voelde ik m’n rug al aardig opknappen. Maar er gebeurde meer, de ontspanning, de balans en het “leegmaken” van m’n kuiten hebben zeker nut gehad. Uiteindelijk pijnloos elkaar de handen geschud!

Ik zou iedereen met soortgelijke rugproblemen, Simone, aanraden. Ze heeft me erg goed geholpen!

Arnold de Boer

Installateur, Meppel

Heel moe en nergens zin in. Door trauma’s uit mijn jeugd zat mijn gevoel helemaal op slot en had ik een dikke muur om mezelf heen gebouwd. Ook lichamelijk klachten (darmen, schouders, hoofdpijn).

Tijdens de sessies van Simone werd ik me bewust van mijn lichaam en geleerd om niet zoveel in mijn hoofd te zitten en mijn gevoel meer te volgen.

Uiteindelijk meer balans en mijn energie is terug. Ook geen last meer van lichamelijke klachten. Zo fijn!

Vrouw van 30 jaar

Wat is het resultaat? 

 

1) Herstel van je lichaam

Doordat ik je leer aandachtig te luisteren naar je lichaam word je je bewust van je lichaam.

2) Lichaam en geest komen samen in balans

In de komende tijd verbetert je energie enorm. Hierdoor nemen je klachten steeds meer af. Er ontstaat hierdoor ook helderheid in je hoofd. En je raakt meer gewend om naar je lichaam te luisteren als het pijn of zeer doet. Dat je mag toegeven aan je eigen ontspanning en ruimte voor jezelf mag maken.

Hoe zit een behandeling eruit?

Eerst even tijd voor koffie en thee om te kunnen starten met een kort gesprek wat er op dit moment bij jou speelt. En ben je al eerder geweest, dan over hoe je de vorige behandeling hebt ervaren.

Starten altijd met een warm voetenbad. Daarna volgt de behandeling op de massagetafel. Deze is afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt. Dan maak ik gebruik van 1 of meerdere technieken. Massage van verschillende technieken van zacht tot stevig. Met beweging of stille aanraking.

Ik voel vaak intuïtief aan waar de blokkades zitten in je lichaam.

En bij een behandeling EMDR mag je op je stoel blijven zitten. 

Na een behandeling sta je met beide voeten op de grond!

Wil je weer soepel bewegen en in balans?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen

Veelgestelde vragen

Krijg ik de kosten vergoed door de verzekering?

Mijn behandelingen worden door de meeste ziektekostenverzekeraars – onder de aanvullende dekking – gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van de beroepsvereniging Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). Zie voor actuele lijst www.lvnt.nl

Na iedere behandeling krijg je een nota mee en mag je deze betalen binnen 10 dagen via de bank. De nota zelf kan je via de app van je ziektekosten-verzekeraar indienen voor vergoeding.

Hoe start een behandeling?

Intake via de telefoon om te kunnen inschatten wat ik kan inzetten voor je.  En ongeveer het aantal sessies. Daarna stuur ik via de mail het vragenformulier naar je toe. Hierin stel ik aantal algemene vragen en vragen over je gezondheid inclusief de klacht of klachten waarvoor je komt.

Tijdens de afspraak kunnen we dan daarna direct aan de slag. 

Als je eerst liever wilt overleggen of deze behandelingen wat voor jou zijn, bel of app mij dan even. Dan overleggen we eerst wat kan ik voor je doen.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind behandeld worden?

Vanaf de leeftijd van 6 jaar, dan kan een kind zelf goed aangeven of ze wel door mij behandeld willen worden. Laat even mijn foto zien, dat helpt om een idee voor je kind te krijgen, waar gaan we naar toe?

Ik volg het kind, jij als ouder, zit beneden in de wachtruimte. Ook met je kind start ik iedere behandeling met een voetenbad. Daarna geef ik een hoofdmassage en voetenmassage. Ik doe duw- en krachtspelletjes met ze, zodat je kind voelt hoe sterk het wordt!

Bij jongeren is het afhankelijk van de klacht of klachten wat ik ga inzetten. 

 

 

 

 

Wat gebeurt er bij een sessie verbonden ademen?

Verbonden ademhalen is de controle loslaten door ontspanning. Elke gedachte, emotie of trauma beïnvloedt je ademhaling. Het kan je ademhaling dusdanig veranderen, waardoor je er last van krijgt. Ervaar maar bij jezelf. Adem je volledig of onregelmatig of snel. Hoe is dat bij jou?

Verbonden ademen is een diepgaand ontspanningsproces met als blijvend resultaat dat je je vrijer voelt, meer ruimte gaat ervaren en positiever in het leven komt te staan. Het is een diepgaand  weten wat wordt aangeraakt en zorgt dat je weerstand in een flow wordt omgezet. Het herstelt de verbindingen tussen jouw geest en je lichaam.

Het zorgt voor een vergrote ademhalingscapaciteit, het verhoogd je immuunsysteem en je krijgt meer energie.

Het is in te zetten bij stress, herstel burn-out, trauma, slaapproblemen, vastzittende emoties, opgekropte boosheid, bij het verwerken van angsten en jezelf niet kunnen uiten.

Tijdens een sessie ontdek je wat er in je leeft en je ontdekt de diepte in jezelf, waardoor je weer meer plezier, speelsheid en vreugde in je leven toe kan laten.

Er ontstaat ruimte om weer diep te ademen, met als gevolg, dat je expressie  kunt geven aan wat er werkelijk in jou leeft en wat zich graag wil openbaren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig en moet ik elke week?

Ik weet uit ervaring met vele klanten, dat de klachten helaas niet zijn verdwenen na 1 behandeling of 2 behandelingen. Meerdere behandelingen zijn echt aan te bevelen.

Dit zijn adviezen, waar natuurlijk in onderling overleg van afgeweken kan worden. Soms gaat herstel sneller of langzamer. 

  • Bij een volwassene adviseer ik 4 tot 8 behandelingen. De tijdsduur bij acute klacht is een behandeling per week. Daarna een behandeling per 2 weken. Na een maand of 4 naar een behandeling per maand. Advies ter onderhoud en preventie een behandeling per kwartaal.
  • Bij kinderen en jongeren adviseer ik 4 tot 6 behandelingen. Per week een behandeling, daarna per 2 weken een  behandeling en dan per maand een behandeling.
  • Bij de behandeling verbonden ademhalen adviseer ik in eerste instantie 3 tot 5 behandelingen, zodat je echt kunt ervaren – wat is verbonden ademhaling – en van daaruit overleggen we hoe verder te gaan
Ik ben van de trap/paard gevallen of 'door mijn rug' gegaan?

En nu? direct contact met mij opnemen. Dan gaan we dezelfde week direct aan de slag.

Bij van de trap/paard vallen is het zeer belangrijk, dat je direct komt, zodat ik de verkeerd verschoven wervels manueel weer op hun plaats kan zetten.

Bij ‘door mijn rug’ gaan, is het belangrijk, dat de aangespannen spieren weer leren ontspannen, dat de aangebrachte ‘schade’ niet erger wordt.

Aan welke klachten moet ik denken?

Ik zal een korte opsomming doen:

Algemeen; adhd, boosheid, buikpijn, evenwicht, hoofdpijn, HSP, ongeval, oververmoeidheid, slaapproblemen, spanning, trauma, verdriet, eetstoornissen

Volwassenen; burn-out, frozen shoulder, instabiele heupgewricht, knie, lage rugpijn, nekpijn, onrustige benen, pijnlijke enkels, rsi, scoliose, si-gewricht, stramme schouders

Jongeren/kinderen; concentratie, faalangst, frustratie, hechting, plasgedoe, supergevoelig voor alles om je heen, vragen over hoogsensitiviteit, hoe navigeer je als jongvolwassene of kind in deze wereld?

Wat gebeurt er met de kosten van de behandeling als je verhinderd ben?

Als je verhinderd bent, dat kan gebeuren. Ik zit wel met een verwarmde ruimte en de koffie/thee is vers gezet. Dus dan gelden deze voorwaarden.

Zonder kosten: afspraken die tot 24 uur voor aanvang worden afgezegd of verzet, worden niet in rekening gebracht

Volledige kosten: afspraken die binnen 24 uur voor aanvang worden afgezegd, worden voor 100% in rekening gebracht

Aanbevelingen van mijn klanten

Al jaren last van vermoeidheid. Ik was nooit echt fit. Met de Mir-methode heb ik samen met Simone “oud zeer” opgeruimd. De klachten aan de nek, kaak en rug heeft Simone met Rebalancing aangepakt. Het is een zachte methode om het lichaam en de geest weer in balans te krijgen. Na een behandeling voel je je rustiger en kan je voor je gevoel weer meer aan.

Ik kan de behandelingen door Simone van harte aanbevelen. Door haar gevoeligheid kan ze goed bepalen waar het grootste probleem zit. Daarnaast is Simone een warm persoon die veel aandacht heeft voor de cliënt, deskundig en veelzijdig is. Daardoor kan ze verschillende technieken inzetten om je te helpen.

Dinie Davids

Gepensioneerd zelfstandig onderneemster

Simone is een expert in het lichaamsgericht aanpakken van verschillende klachten. Naast haar verschillende opleidingen en vakbekwaamheid bezit ze een sterk intuitief talent. In combinatie met coaching maakt dat iedere behandeling uniek is en prachtige resultaten oplevert.

Op advies van een hoogsensitiviteitscoach kwam ik 6 jaar geleden in contact met Simone en haar Rebalancingpraktijk. Ze heeft me o.a. geleerd dichter bij mezelf te komen door meer aanwezig te kunnen zijn in mijn lichaam. Waardoor ik veel minder migraine aanvallen heb. Geen nek- en schouderklachten meer heb. Rust en ruimte ervaar in mijn hoofd. Kortom meer ontspanning en minder stress.

Mariëlle van Veen

Praktijk de Zielswijze

Wil je weer vol energie door het leven?

Laten we dan samen kijken wat het beste bij jou past